Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@07:33:06 GMT

ضرورت معرفی فرهنگ رضوی با سبک جذاب و دلنشین

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۱۹۴۶

ضرورت معرفی فرهنگ رضوی با سبک جذاب و دلنشین

حجت الاسلام جواد محدثی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه فرهنگ رضوی مجموعه‌ای از آموزه‌های اتحادی، اخلاقی، تربیتی و اجتماعی است، گفت: جشنواره‌های امام رضا علیه السلام فرصتی را برای تولید کارهای جدید فراهم می‌کند و کمک می‌کند تا کسانی که در جامعه چندان اقبال و توجهی به این مسائل ندارند توجه شأن به سخنان و سیره بزرگان دین جلب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نویسنده دینی افزود: مسئولان با برگزاری این جشنواره کارهای انجام شده را به منصه ظهور رسانده و انگیزه آفرینی می‌کنند برای دیگر افرادی که در این زمینه استعداد دارند.

حجت الاسلام محدثی اظهار کرد: همان طور که خود امام رضا (ع) فرمودند «اگر مردم احادیث ما را بدانند و حرف‌های خوب و زیبای ما را بشناسند به ما توجه کرده و از ما پیروی می کنند»، بنابراین طبیعی است اگر ما بخواهیم فرهنگ رضوی در جامعه مطرح باشد یکی از راه‌های آن برگزاری این گونه جشنواره‌ها است تا افراد را با سخنان و سیره معصومین و حضرت رضا (ع) گره بزند.

وی با اشاره به تالیفات خود در عرصه رضوی تصریح کرد: چند کتاب در عرصه رضوی نگارش کردم، مانند کتاب حکمت‌های رضوی که مجموعه‌ای از سخنان حضرت رضا (ع) با ترجمه و توضیح عرضه شده است و کتاب دیگرم سیره رضوی است که دارای چهل حدیث از سیره امام رضا (ع) است، این کتاب نیز همراه با ترجمه و شرح عرضه شده است.

حجت الاسلام محدثی ابراز کرد: کتاب دیگرم نیز اخلاق تربیتی امام رضا (ع) است که اول به صورت مقاله و بعد به صورت کتاب به تحریر در آمد، البته فعالیت‌هایی در عرصه شعر رضوی نیز داشتم. به عنوان یک طلبه به فرهنگ رضوی توجه دارم و سیره اهل بیت (ع) را استفاده کرده و نشر می‌دهم.

حجت الاسلام محدثی افزود: بسیاری از هنرمندان و افراد صاحب ذوق و استعداد تولید اثر به شکل داستان، شعر، پژوهش، ساختن فیلم و کلیپ را دارند اما بسیاری از آنها نمی‌دانند که در ارتباط با چه نهادی ذوق و هنر خود را به منصه ظهور برسانند.

وی خاطرنشان کرد: امثال این استعدادهای پنهان در عرصه‌های مختلف فراوان وجود دارد از جمله در عرصه فرهنگ رضوی، وقتی رویدادهایی مانند جشنواره‌های امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود و از افراد خواسته می‌شود که آنچه را که در توان دارند در زمینه‌ای گوناگون مرتبط با حضرت و فرهنگ اهل بیت (ع) استفاده کنند، زمینه‌ای فراهم می‌شود که بتوانند استعداد خود را عرضه کنند.

وی گفت: مثال این اتفاق برنامه اعتکاف بود. زمانی که جشنواره اعتکاف برگزار شد هزاران شعر و قطعه ادبی در باره اعتکاف رسید که اگر جشنواره فرهنگی هنری اعتکاف نبود این آثار و شعرها اصلاً به وجود نمی‌آمد و یا این شاعران و اهل قلم شناسایی نمی‌شدند.

محدثی اظهار کرد: درباره فرهنگ اهل بیت و فرهنگ رضوی و آموزه‌های امام هشتم هم همین طور است زیرا بستر و معرفت را برای شناسایی افراد به وجود می‌آورد و آنها نیز می‌توانند استعداد خود را محک بزنند تا فرهنگ جدید و آثار نو پدیدار شده و به غنای فرهنگ اهل بیت (ع) افزوده شود.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ رضوی در جامعه با روش‌های جدید تاکید کرد: رهنمودهای مختلفی را بزرگان مطرح می‌کنند یکی اینکه ما اگر بتوانیم با استفاده از هنر قلم، داستان، شعر مفاهیم رضوی سیره این بزرگان را به سبکی دلنشین و قلمی جذاب و داستانی گیرا مطرح کنیم طبعاً مخاطبینی که به قصه، شعر و هنر علاقه دارند از این رهگذر در معرض این اندیشه‌ها، فرهنگ و هنر قرار می‌گیرند؛ بنابراین یکی از راه‌ها نشر و گسترش این فرهنگ به صورت مکتوب است.

وی با طرح این پرسش تا زمانی که علم و آگاهی به وجود نیاید چه انتظاری می‌توان داشت که افراد در بستر فرهنگ اهل بیت (ع) رشد کنند؟ افزود: برگزاری جشنواره و فراخوان شعر و مقاله یکی از راه‌های گسترش این فرهنگ دنی در جامعه است.

شایان ذکر حجت السلام جواد محدثی سال ۱۳۹۵ به عنوان خادم برگزیده فرهنگ رضوی معرفی شده بود.

کد خبر 5509447 فاطمه علی آبادی

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگ رضوی امام رضا ع جواد محدثی معرفی کتاب جشنواره رضوی نشست علمی قرآن کریم فعالیت های قرآنی دهه کرامت سازمان تبلیغات اسلامی فراکسیون مهدویت امام خمینی قرآن انقلاب اسلامی ایران معرفی کتاب مقام معظم رهبری امام رضا ع انقلاب آیت الله خامنه ای فرهنگ اهل بیت حجت الاسلام فرهنگ رضوی امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۱۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی در نخستین محفل شعر ارادت رضوی که در هویزه برگزار شد، اظهار داشت:  در استان خوزستان 14 دوره جشنواره شعر رضوی برگزار شده و جشنواره امروز پا گرفته و به جشنواره نامدار و شناسنامه‌داری تبدیل شده که در سراسر کشور اهالی شعر، فرهنگ و ادب در وزارت ارشاد و دیگر وزارت‌ها و دستگاه‌ها همه آن را به این نام می‌شناسند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان دروازه ورود تشیع به کشور و قدمگاه آقا امام رضا (ع) است، عنوان کرد: همه شهرهای خوزستان معطر به عطر آقا امام رضا (ع) است به همین دلیل سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به ظرفیت عظیم و بزرگی که در شعر و ادب استان خوزستان به ویژه در بخش شعر عربی وجود دارد، چرا صرفاً یک یا دو شهر میزبان باشند.

منادی ادامه داد: اگر در استان خوزستان بتوانیم موضوع شعر عربی، ادب و فرهنگ شیعی و ولایی را با زبان عربی منتقل و مطرح کنیم و آنطور که باید خدمتگزاری و شکوفایی انجام شود، آنگاه می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط با کل جهان اسلام و دنیای اسلام باشد.

وی افزود: امروز شاهدیم در دوره‌ای که ایران اسلامی به دلیل فرهنگ حسینی و رضوی که در میان مردمش وجود دارد، مقابل رژیم غاصب صهیونیست می‌ایستد و به او سیلی تاریخی می‌زند، لذا این مسئله یک مسئله هویتی است که باید سر دست گرفته و آن را مطرح کنیم تا جوان‌های ما دچار خود کم بینی یا اندیشه‌های انحرافی نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جوان‌های ما باید متوجه باشند که قدرت، هویت و آن فرهنگی که آنها را در دنیا سربلند و عزتمند می‌کند کدام فرهنگ، تاریخ و هویت است و این هویت ولایی را داشته باشیم که اگر رشد پیدا کرد و شکوفا شد، دریچه‌ای ارزشمند برای گفت‌وگو با جهان اسلام خواهد بود.

منادی گفت: نگاه ملت‌ها و مردم مسلمان در سراسر کشورهای اسلامی قبل و بعد از عملیات وعده صادق را که بررسی کنید، مشاهده می‌کنید که ایستادگی در مقابل ظلم و فساد مربوط به فرهنگ حسینی و رضوی است که ما مردم خوزستان افتخار داریم بگوییم این استان قدمگاه آقا امام رضا (ع) است.

وی بیان کرد: امسال همچون سال گذشته، روند جدید جشنواره شعر رضوی در حال اجراست به این صورت که اغلب شهرستان‌های خوزستان به نوعی میزبان جشنواره بین‌المللی شعر رضوی باشند تا بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که از ادب، فرهنگ، شعر، محصولات فرهنگی و هویتی در شهرهای و برنامه‌های مختلفی را استفاده کنیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • راه‌یافتگان نهایی هشتمین جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود